fredag 5 mars 2010

PAVLOVA TÅRTA!

Ett repcept på god tårta efter önskemål...
TILL MARÄNGEN:

5 äggvitor
2 ½ dl socker

CITRONKRÄMEN:

5 äggulor
1 dl socker
rivet skal och saft av ½ citron
75 g smör

GARNERING:
2-3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
jordgubbar eller annan frukt
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Vispa äggvitorna till hård fast skum och vänd i sockret. Häll i marängsmeten i formen och ställ in den i nedre delen av ugnen. Stäng av ugnen genast och öppna INTE ungsluckan på minst 5 timmar. Låt den gärna stå över natten för bäst resultat!
Vispa samman ägggulorna, socker, citron skal/saft till en kräm. OBS! Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull då blir krämen missfärgad.
Sjud under kraftig vispning, såsen ska bli tjock.
Låt det hela svalna lite och rör sedan i smöret i krämen, och låt sedan alltihopa kallna.

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Bred över marängen och dekorera med jordgubbar! Mumsigt värre!!

Inga kommentarer: