fredag 19 mars 2010

KLADDKAKOR

Något vi har fikat på hela 3 ggr denna veckan är just... kladdkaka. Finns det något godare och lättvindigt?
Här kommer mitt favvorecept
100 g smör
3 dl strösocker
2ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Servera med vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Vispa socker och ägg. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten så slipper du smörja och bröda den!
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Servera med grädde eller glass och frukt.
Kakan smakar på ett sätt om man äter den ganska varm, och nästan på ett helt annat sätt om den fått stå till sig i kylskåpet över natten och bara värmer på den i några sekunder i micron!!

Inga kommentarer: