måndag 4 januari 2010

Undra när man ska få sova?

Man börjar fundera lite på vad man gett sig in på genom att skaffa ett barn till. Vi som hade det så bra.. vi fick ju sova hela nätterna och Tuva har ju blivit så duktig och somnar själv i sin säng på kvällarna...
Men nu är det tillbaks till att vara vaken halva nätterna och knö med en liten bebis som inte alls tycker att det är skoj att sova i sin egna säng.
Natten har varit spännande.. Hugo sov jätte gott hela kvällen, vaknade och åt och somnade igen. Så när det va dags för oss att sova vid 21.30...så sov han gott i sin babysitter så jag lät han fortsätta ligga i den bredvid min säng. Men så fort det blivit tyst i huset och lamporna släckts började han böka och vrida sig. Så det va bara att gå upp och fixa lite mat på flaska, sen somnade han gott mellan oss och sov till 23.30. Då var det dags för mat igen, och då vaknade Tuva och kom in till oss. Men jag va fort uppe och vände henne tillbaks till sin säng. Nästa gång jag vaknade låg hon dock emellan oss och knödde, och en halvtimme senare när jag vaknade va Marcus borta, han hade flyttat in i Emmas säng för att få sova. Så där låg vi.. jag, Tuva och Hugo. Klarvakna klockan 2 på natten.. mindre skoj! Och eftersom Hugo ville äta varje timme så vaknade även Tuva till varje timme. Men vid 4.30 fick jag nog och bar in henne till sin säng igen..
Och där sov hon ända till 08.45 otroligt nog. Jag och Hugo vaknade dock när Marcus gick till jobbet vid 06.30...
Hans bil krånglade oxå, så han fick ta min bil till jobbet. Så nu sitter vi och väntar på att han ska komma hem och hämta Tuva och köra henne till dagis. Så det slipper jag:)

Om Hugo är snäll idag och låter sin mamma få lite tid över så tänkte jag baka bullar!! Ikväll får vi fika besök av Annica och Jonas. Ska bli skojsigt! Är väldigt mycket fikabesök inbokat nu de kommande dagarna!! Så då är det bra att ha lite bullar i frysen!

Inga kommentarer: