söndag 6 december 2009

skön söndag!

Japp, det är faktiskt en mysig söndag. Små grejar här hemma.. fått upp tvbänken och teven nu:)

Fick fika besök oxå av Affe och Ellinor, alltid lika trevligt när de kommer förbi! Sen tog vi oss en lång promenix jag och Marcus så Tuva fick sova lite i vagnen.. nu förbereder jag maten. Inväntar Andreas som skulle kika förbi, han lovade att köpa lite kryddor jag behöver till maten! Sen blir det söndagsmiddag... hoppas på att det går att äta, har ju aldrig gjort det innan.. men det låter gott!
Annars? Jo.. går ju in i vecka 40 nu. 6 dagar kvar tills BF.. känns helt underbart när folk frågar när jag ska ha, och nu kan man svara: på lördag!!

Ska gå upp och fixa lite i sovrummet med skötbordet och grejer snart. Sen väntar teven hela eftermiddagen tror jag, ska titta på repriserna av Desperate Housewifes, för det gick knappt att se på i tisdags pga att våran tv mottagning krånglade. Och i onsdags missade jag Greys Anatomy för att vi va på jourcentralen.. Sen efter det är det One Tree Hill och Gossip Girl! En riktigt tjejkväll framför teven... Marcus hatar det! Haha

Här kommer receptet på dagens middag. Är Pernilla Wahlgrens recept som hon gjorde i sitt julprogram förra veckan!!


Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter

4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan
1 kruka rosmarin
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Julmustsås
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja

Gör så här:
1. Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden, vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin. Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över. Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form.

2. Rotfrukterna: Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål. Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar. Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker. Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.

3. Julmustsås: Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.

Inga kommentarer: