torsdag 3 december 2009

Fruktansvärt trött på sjukvården..

God morgon!
Ja nu är vi inne på 5:e dagen då Tuva har hög feber. Ringde VC igårkl 10.30... och då ringde de tillbaks 11.30, men de hänvisade mig till dagens öppna mottagning trots att de faktiskt har öppet till kl 17.00?!
Sen ringde vi sjukvårdsupplysningen 3 ggr under olika tidpunkter under dagen, där de först sa att vi skulle avvakta men höra av oss om hon blev sämre, och så blev hon sämre.. fick 40.8 grader! Helt galet!!
Så Marcus ringde igen. Men hon på sjukvårdsupplysningen tyckte INTE att vi behövde en tid på jourcentralen.
Men tillslut.. tredje gången vi ringde när Tuva va riktigt dålig då fick vi en tid.. 20.45:) jippi.. skoj att åka iväg med ett litet barn så sent på kvällen. Men men.. Grejen va den att när vi ringde redan vid 18.30 (2:a samtalet) när vi ändå va i Vbg så hade vi ju kunnat åka förbi jourcentralen på vägen hem.. Men icke!! vi hann sitta hemma i tv soffan i 20 minuter innan vi fick åka igen. Känns gött onödigt! Men det gäller som sagt att vara påstridig.
Besöket på jourcentralen gick bra, febern hade gått ner eftersom hon fått ipren. Sänkan va lite förhöjd vilket tyder på någon sorts infektion i kroppen.. men då lungorna lät bra och hon varken va röd i halsen eller öronen så visste de inte riktigt vad det kunde bero på. Så vi får fortsätta att avvakta, men nu känns det mycket bättre när doktorn i alla fall kollat på henne och att de tagit prover. Febern visade 39,6 nu i morse.. hon är ju inte direkt på topp.. ganska grinig och lättstött! Så det blir till att mysa och göra damen till lags. Ska gå ut och få lite frisk luft sen, en liten promenix blir det nog i solen. Men då får Tuva vara nedbäddad i vagnen med mössa, filt och åkpåse!!

Fikade i Vbg igår som sagt. Hos Annica och Jonas, med Ullis och Erik! Trevligt att träffas och tjöta lite, och äta god fika! '

Min bil krånglade igår oxå när vi skulle åka till Vbg, jäkla mupp bil. Marcus hade parkerat den i uppförsbacke och dragit handbromsen... nåt han inte skulle gjort för nu har den låst sig så jag kunde inte ta mig någonstans. Tur att man bor granne med mamma och pappa så jag kunde låna deras bil. Marcus försökte få ordning på den när vi kom hem, men lyckades inte helt. Så, så länge det är minus ute så går den inte att köra... tur att det ska bli plus igen i helgen!
Nu ska jag göra smörgås åt min prinsessa!!

Inga kommentarer: