lördag 20 februari 2010

Varit inne hela dagen..

Japp, vi har hållt oss inne hela dagen. Fick ringa och säga att vi inte kunde komma på dopet... himla tråkigt men vad gör man. Gick ju inte ens att ta sig ut till bilen.. och plogbilen hade gett upp hoppet om Hjärtumsvägen. Inte en enda bil passerade på hela förmiddagen.

Och vad jag har hört så har det varit kaos överallt, inställda bussar och tåg. Butiker som fått hålla stängt för att personalen inte kunnat komma till jobbet, bland annat BR butiken på Överby där jag annars jobbar, tak som rasat in.. typ Arena Vänersborg och andra idrottshallar runt om i Sverige.
Mamma skulle jobbat inatt, men de hade utlöst katastrofläge på hennes avdelning så den personalen som redan va på plats fick stanna kvar och jobba resten av passen tillsammans med de få som tagit sig till jobbet, men många fick nog även stanna kvar under kvällen och natten... som Ullis som gjorde ett tappert försök att ta sig hem, men som körde fast och när hon väl kom loss fick hon vända och köra tillbaks till jobbet. Inte ens till Vbg kunde hon ta sig för det gick inte att köra in på den avfarten. Så det blir en natt på soffan i lunchrummet för henne med 3 andra jobbarkompisar. Ursh o fy!!

Jag är väldigt glad för att vi hållt oss hemma hela familjen! Vet inte ens om vi kommer ut på vägarna imorgon?! Och är nog inte så super sugen på att Marcus ska ge sig upp till Brålanda... men men, vi får se hur det ser ut imorgon. Inte värt att riskera att köra fast och bli sittandes i en snödriva och frysa röven av sig. Kanske bästa att lugna sig tills de fått skottat ordentligt. Och dessvärre ska det ju komma mer snö på tisdag och onsdag.

Tuva sover hos mormor inatt, hon ville ha lite sällskap eftersom pappa är i Gävle och mamma som sagt skulle ha jobbat inatt. Men istället skulle de mysa lite ihop. Och tur är det väl oxå för oss, för jäklar va trött man blir på henne när hon INTE lyssnar på oss och bara gör bus. Väldigt rastlös blir hon ju när man måste vara inne hela tiden.

Marcus sover här i soffan bredvid mig, har nog sovit sen melodifestivalen började. Man blir trött av att skotta snö. Och Hugo ligger i sin babysitter och sover så gott.
Ska snart oxå sova lite... hoppas på sovmorgon imorgon!! Gick ju upp kl 6 i morse, liite väl tidigt.

Kram kram och va rädda om er där ute i snöovädret!!

2 kommentarer:

Karin sa...

Såna dagar är jag glad att jag bor där jag bor, i en liten by i Jämtland, för här fungerar snöröjningen oklanderligt. Oavsett väder och oavsett tid på dygnet, plogas det. Fast här är det 20 grader kallt och snålblåst i kväll. Då håller man sig också inomhus.

Anonym sa...

Bra att ni inte åkte... det var ju galet igår!!! Här snöar det som f.n fortfarande , men det blåser inte så mycket längre sån tur är! Ska strax ut och skotta:(
Ha en härlig dag!
Anna