lördag 27 september 2008


Igår hade vi en riktigt trevlig kväll... mumsade god mat i trevligt sällskap. Andreas och hans föräldrar hade oxå bokat bord samma kväll nämligen!
Mordgåtan va riktigt svår..handlingen: Fem personer återvänder till sin barndoms by. Det är någon som bjudit hem dem. Någon vill leka en lek, de lekte som barn. Men varför är de inbjudna och framför allt... av vem?
Och den smarriga menyn vi fick avnjuta..
Förrätt: Vinbärs- och anisglaserade rödbetor toppade med getost
Varmrätt: Balsamico- och honungssmaksatt fläskfilé med tryffelkantareller
Dessert: Limecheesecake med skogsbärskompott
Rekomenderar det verkligen.. de har 4 föreställningar nu i oktober sen kör de julbord i december!
Nå, vad har vi gjort idag? Åkte upp till stan och mött min sötnos Tuva och syster yster. Kikade i affärer o tog en fika på mejeriet. Sen blev till shopping av mat på MAXI. Marcus 2 lillebröder kommer hit med deras tjejer så vi ska äta räkor och dricka vin. Slängde ihop en smarrig hallonpannacotta till efterrätt oxå! Vill ni ha receptet..håll till godo!
Ingredienser
6 port
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl fryst hallon
Hallon som garnering
Gör så här:
Tina hallonen, antingen i micro eller i kastrull på spisen.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Häll i de mosade hallonen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i grädden så att det smälter. Rör ner vaniljsockret. Fördela grädden i 6 portionsformar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim. Servera pannacottan direkt ur formen med lite hallon och hyvlad vit choklad på toppen!

Inga kommentarer: