fredag 29 oktober 2010

Snurriga kakor

Jag är lite sugen på att baka sånahära idag, visst ser dom goda ut..måste bara handla majsmjöl!!

Här kommer receptet på snurriga kakor!!
300 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl socker
6 ½ dl vetemjöl
3 msk majsmjöl
4 msk kakao
Rör smöret krämigt en matberedare eller med en elvisp. Rör ner vaniljsocker och socker,lite i taget till det blivit ljust och luftigt.
Lägg hälften av smeten i en annan bunke. Strö över majsmjölet och hälften av vetemjölet över den ena smeten och strö resten av mjölet och kakaon över den andra degen. Blanda till två fasta degar. Lägg den ljusa degen mitt på en bit smörpapper och kavla ut den till en avlång platta,ca 22x28 cm,med en väl mjölad kavel. Kavla ut chokladdegen på samma sätt på ett annat smörpapper. Vänd försiktigt över chokladdegen ovanpå vaniljdegen och jämna till kanterna med händerna. Rulla ihop de båda degarna ,mycket försiktigt som en rulltårta.Börja från ena långsidan. Svep in den långa smala rullen i smörpapper och lägg den kallt i 15 minuter eller tills den är fast.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rullen i cm-tjocka skivor med en vass kniv. Lägg skivorna med lite mellanrum på de smorda plåtarna och grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter,tills de hårdnat och fått lite färg i kanterna. Låt dem svalna ett par minuter och lägg sedan över dom på galler.

Inga kommentarer: