torsdag 20 maj 2010

Nu är det sommar nu är det sol:)

Underbart väder. Nästan chockerande varmt. Tuva undrade ifall hon va tvungen att ha mössa och jacka idag när hon och Emma skulle ut och leka, men nää.. när termometern visar 19,8 grader klockan 9.00 så behövs det inte. Däremot förra veckan.. så därför blir kontrasterna extrema!

Igår va vi på NÄL med Tuva. Det gick jätte bra, hon va duktig och låg nästan still hela tiden under ultraljudsundersökningen. Och hjärtat tickade på så bra så och blåsljudet läkaren hade hört va ett biljud ifrån venerna så det va ingen fara alls! Skönt.
Sen åkte vi till Mc Donalds och köpte mat och sen hem till Ellinor och Ebba där vi åt maten och fikade. Tuva lekte på lekplatsen medan jag och Ellinor gottade oss i solen, och Hugo och Ebba gosade bredvid varandra i Hugos vagn.. och somnade gott gjorde de oxå!

När vi kom hem tände vi grillen. Så det blev korv med bröd till kvällsmat, och mamma hade bakat en smarrig rabarberpaj på nyskördade rabarber:)
Sen va vi hos grannarna en sväng och sa hej, så tjejerna kom inte i säng förrän lite innan 21.
Hugo somnade gott i sin vagn med en flaska välling, men helt plötsligt vaknade han och skrek nåt så inni bomben. Han va hur ledsen som helst, och det riktigt skar i mamma hjärtat när han lät så. Han höll sig lite för örat så vi började fundera på ifall han fått ont i det igen... och så fort vi la honom ner så blev han hysterisk. Sen hade han även kräkts några gånger under eftermiddagen.. bebisar kräks ju, men idag hade det varit lite mer än vanligt.
Tillslut somnade han på min mage och så låg vi och sov i några timmar, sen vaknade han vid 2 och fick mat och sov igen till 6 och fick mat igen och sov till 7.30!

Nu idag på morgonen har han varit jätte pigg och glad, men bytte en väldigt illaluktande blöja. Funderar på om han har fått en släng av magsjuka eller nåt.. inget jag önskar men man vet ju inte. Ska se hur det blir under dagen. Nu ligger han i vagnen och snuttar gott på en flaska ersättning.

Idag va i alla fall planen att vi skulle greja hemma, sätta upp nya gungställningen som barnen fick av mormor igår! Jag ska rensa lite i rabatterna och så. Men så blev Marcus tyvärr tvungen att rusa till jobbet för allt stod still, galet att datasystemet kraschat i en databutik!! Jaja, alltid tråkigt när han måste jobba på sin lediga dag...
Hoppas att han inte är där för länge för sen ska vi till dagis, någon gång mellan 15-18 på Vårfest:) Mysigt! Speciellt för Emma att få komma och hälsa på, på Tuvisens dagis!
Sen ikväll har vi blivit bortbjudna på fika hos Ullis och Erik så nu hoppas vi att alla håller sig friska och krya! Ja, resten av helgen med tack, för vi har fullbokat som vanligt!

1 kommentar:

Maria sa...

Håller med!! Nu är de sommar! Härligt värre :)
Skönt de va bra med Tuva. Och jag håller tummarna att Hugo sover bättre och att de inte är magsjuka. Vi har lagt Elin i sitt rum nu. Hon höll på så på nätterna så de gick icke att sova! Var upp 8-10 ggr och vände och stack i nappen. Och de skulle man ju inte göra enligt bvc för hon är ju inte vaken utan drömmer och håller på. Så skönt att inte höra detta längre och nu är vi max uppe 2 ggr :) Ha en bra helg! Kram!