tisdag 18 maj 2010

ASTRID LINDGRENS VÄRLD


Nu har vi bokat stuga i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby! Vi åker 5-6 juli! Men oj va krånligt det har varit att hitta en stuga som inte kostar skjortan. Nu blev det tillslut en campingstuga för 2 vuxna 3 barn, med inträde till Astrid Lindgrens Värld i 2 dagar för endast... 2200:-
Smakar det så kostar det! Men vad gör man inte för barnen. Speciellt för Tuvisen! Hon är helt frälst i Astrid Lindgrens figurer...och hon har dessutom beslutat att hon ska ge sina nappar till pippi, Vi får se hur det går!
Detta blir våran enda sommarsemester, sen får vi göra dagsutflykter istället! Vi hoppas på en fin sommar för vi ska ut och åka båt i Öresjö, tälta i trädgården, gå på utflykt i skogen, åka till Emmaus, ta en dagstripp till Alingsås och kika i alla mysiga affärer, kanske åka till Liseberg och i slutet av sommaren blir det nog Borås Djurpark!
Vi får se vad som hinns med... för vi ska även bygga våran altan som egentligen va planerad att vara färdig till sommarsemestern. Men näääää.... Grävgubbsjävlarna står mig upp i halsen. Igår kom idioterna kl 13.30 och gick hem 15.15..? Vem kommer till jobbet 13.30 och sen arbetar i 1 timme och 45 minuter? Jo idioter!!
Vi blir ju aldrig klara i denna takten. De har sjukt mycket kvar att göra. Och den muntliga överenskommelsen va att arbetet skulle ta 5 arbetsdagar,och idag är vi inne på 5:e dagen... fast i timmar har de arbetat i 1,5 dag eftersom de kommer sent och går tidigt!
Och sen innan de gräver igen allt så måste kommungubben komma hit och godkänna, så vi vette tusan när vi blir färdiga. Har ju fått ett slutdatum på avtalet som säger att arbetet ska vara klar senast 31 maj!
Men om de missköter sig idag ska Marcus ringa och skälla på dem IGEN!
Tycker inte om att baksidan är uppgrävd med stora hål som efter allt regn nu är fyllda med vatten. Vi kan ju inte låta Tuva vara ute och leka själv längre. Tänk om nåt skulle hända!
Sen kommer det ta ett jäkla tag att få ordning på gräsmattan på baksidan eftersom de nog grävt upp varenda jävla millimeter som finns.
Idag är det tisdag hur som helst! Tuva har dagis idag och jag och Hugo ska gå på promenix med Ullis efter att vi lämnat Tuvisen. Sen ska vi bara vara hemma. För imorgon blir det massor att göra. Då ska Tuva till NÄL för att göra ultraljud på sitt hjärta. Sen ska vi hem till Ellinor och Ebba för att fika och leka. Sen har jag telefontid med Tuvisens läkare på barnmottagningen. Och sen innan vi åker hem ska vi hinna med att åka förbi Annica och säga hej. Sen hem och möta Marcus som hämat Emmisen!
Nu blir det frulle... bye bye

Inga kommentarer: