måndag 31 maj 2010

HELSINGFORSKRYSSNING

God morgon!
Då va man hemma igen efter en 3 dagars Helsingforskryssning!
Fredagen började med att Ullis och Erik hämtade upp oss och så åkte vi ihop till tågstationen där bussen hämtade upp oss 7.45! Det va jag, Marcus, Ullis, Erik, Andreas, Jessica, Elin och Daniel!
Bussresan upp va lite lång tråkig, speciellt eftersom vi råkade hamna bakom surkärringen som klagade på att jag och Ullis pladdrade för mycket! Visste inte att det va en buss man va tvungen att va tyst på. 2 stopp på vägen, ett i Götene och ett i Arboga sedan va vi i Sthlm. Lämnade av några passagerare som skulle va i Sthlm i helgen och sen några som skulle med Riga båten och sista va det våran tur att gå på finlandsfärjan!


fika stopp i Götene


jag och ullis på bussen i stockholm
Sen va det dags för oss alla att duscha och fixa i ordning oss, sen va det förfest i Ullis o Eriks hytt. Blev en sväng till Taxfreen oxå för vi va så hungriga. Åt buffé vid 20.00, men den va tyvärr ingen höjdare. Tråkigt när man betalat så mycket pengar!
Drack lite drinkar sen och va på Casinot... festade i baren och sen tittade vi på en Drag Show och sen på natten va det sängdags.
väldigt bra bild som visar våran taktik " in i dimman"

Ullisen

Errki
Jag
Morgonen efter fick vi ställa klockan på 8.45, för klockan 9.00 var det dags för frukost! Mums med god frukostbuffé.. äggröra och bacon:)
Sen snyggade vi till oss innan vi gick i land. Promenerade runt i Helsingfors och kikade i lite affärer. Marcus shoppade nya skor och jag va nog inne i varenda affär som sålde muminsaker.
En fika blev det innan vi gick tillbaks till båten.
På båten satte vi oss i baren och drack lite i några timmar! Sen va det dags att snygga till sig igen, shoppade på taxfreen och sen åt vi mat. En riktigt smarrig Oxfilé med potatisgratäng!
Till dessert blev det drinkar, haha!
Satt mest i baren hela kvällen, blev dock en lite tidigare kväll denna kväll.
Promenad i Helsingfors
Promenad däcket på båten

Lilla My och Muminmamman

I puben på kvällen
På söndagen va det frukost vid 8.30 som gällde men jag och Marcus vaknade tidigt så vi hann med en promenad på däck innan!
Sen packade vi klart väskorna och gick i land! 6,5 timmar senare va vi tillbaks i Trollhättan efter en riktigt långtråkig bussresa.

2 kommentarer:

Jessica Håkansson sa...

Åh, vad bra att du fick med muminmammam o lilla my på bild =) jag hann aldrig plåta dom så jag lånar den bilden om de e ok=) kraam

Emelie sa...

Vad skoj ni verkar ha haft det!!!! Jag vill också åka på kryssning!!! :)