söndag 23 augusti 2009

SÖNDAG

Hej hallåj!
Söndag... tiden springer iväg!
I fredags kväll va vi hos Mia och Hampus och åt fajiitas med Melle och Liza. Mysigt! Även fast både Melker och Tuva var livrädda för Hampus som skrämde dem tills tårarna kom... dumma kusinen!

Igår hade vi kalas här för Marcus, va hans familj som kom och fikade. Mina föräldrar är fortfarande i Skottland... så vi får ha ett litet kalas till när de kommer hem!
Men hur som helst var det trevligt att träffa alla.. åt kakor och tårta, men väääldigt mycket grädde på! Inte jag som bakat, så det va tur det, då får man klaga.. haha
Marcus fick presentkort på IKEA, precis som han önskat sig. Perfekt när vi behöver shoppa till övervåningen sen!
Efter kalaset slappade vi hemma, sen åkte vi till Ica Maxi och handlade lite mat. Hämtade upp Andreas och åkte hem. Käkade lite räkor och tittade på film!
Nu idag får vi fika och lekbesök av Ullis, Erik och Eriks systersbarn Moa och Theo som de passar denna helgen! Killarna snickrar där uppe idag, men en liten fika paus hinns nog med!

Imorgon är en spännande dag, första dagen på nya dagiset för Tuva! Åh vad vi har längtat.. hon behöver verkligen komma in i dagisrutiner igen.. 2 års trotset är lite jobbigt om man säger så! Är typ 3-4 ggr om dagen som hon testar gränserna rejält och då blir vi INTE glada. Men en tur till sängen med tårar och skrik gör att hon efter en stund lugnar ner sig och inser att hon nog gjort fel och kramas och säger förlåt!Och det kan vara alltidfrån att bitas, rymma, äta ur smörpaketet med fingrarna eller bara skrika och gapa!
Och sen det där med att klappa och gosa med ens ben, fötter, armar mm.. liksom gnida sin kind/händer som en jäkla hund. Åh jag HATAR det...men så gör hon det hela hela hela tiden! Och värst är det när hon för sig att göra så mot andra..typ fika gäster! Vet inte alls vad det beror på, vet att hon gör det mer när hon är trött! Men både jag och Marcus hatar det så det får bli ett slut snart, men hur då?

Inga kommentarer: