söndag 2 augusti 2009


Fick ett litet ryck och bakade förut, blev en mjuk pepparkaka, brownies, snoddas, snickerskakor och sen frukostbröd som nu står på jäsning i kylskåpet som ska gräddas till frukost imorgon! Världens lättaste recept som jag tror att jag visat i bloggen tidigare...men här kommer det igen!
Ingredienser
8 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl Arla Köket Kesella kvarg, lätt
2 msk Arla smör-&rapsoljasalt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1/2 dl sesamfrön
Gör så här
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten 8-10 tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna. Blanda smöret med marmeladen. Dela bullarna i halvor och servera med apelsinsmör.
Nä nu väntar duschen och sedan sängen... nybäddad och härlig! Imorgon tar vi oss en tur till bonden Persson, han har fått kalvar som vi ska gosa med.. Tuva ÄLSKAR kossor så det blir skoj!

1 kommentar:

Maria J sa...

Ser jättegoda ut. Hampus ser framemot morgondagen. Ska visa er hur man mockar skit!