tisdag 21 december 2010

Tisdag 21/12

Tjipp tjopp... hur har ni det? Nu är det inte långt kvar tills julafton. Stressar ni mycket med allt som ska fixas.... jag har den lugnaste julen på många år faktiskt.
Julen 2007 va inte vidare skoj då Tuva, då 3 månader gammal åkte på RS virus så vi låg på NÄL dagarna före jul.. sen kom vi hem och julafton firades här hemma hos oss med hela tjocka släkten.
Julen 2008 jobbade jag som en tok, sen dagarna före jul drog vi kosan norrut till Vemdalen..
väldigt mysigt jul. Men ändå en del stress innan med packning, handling osv.

Julen 2009, då föddes ju Hugo 9 dagar före julafton.. sen hade vi julfirandet hemma hos oss för att det va enklast så. Men såhär i efterhand va det allt lite stressig att städa, handla, laga mat mm samtidigt som man hade en nyfödd bebis som bara ville amma, amma och amma hela tiden.

Men så är det julen i år, 2010!! Jag har julfixat hela december i men egna takt. Lagat julgodis, pytnat.. köpte första julklapparna redan i september... haha! Men det bästa av allt denna julen är nog att vi inte ska vara hemma. Julafton firar vi hos Putte, Liza och Melker.. och Annandag Jul åker vi till Cattis i Göteborg!
Är riktigt skönt att lägga över ansvaret för mat mm till andra. Och att veta att man slipper städa, diska och sånt ger mig julstämning redan nu:)

Julkorten börjar trilla in oxå, riktigt fina kort.. och majoriteten skickar på sina goa barn:) något som vi, speciellt Tuva uppskattar väldigt mycket!

Annars då? Vad har vi gjort dom senaste dagarna?
Söndags... då va det en slappis dag hemma. Marcus va lite bakis efter julfesten med jobbet. Så han fick sovmorgon. Åt i alla fall lite frukost och fixade hemma. Tuva och Emma va ute och lekte i snön. Vid 12 kom Ullis och Erik hit på fika. Sen på eftermiddagen bakade jag lite julgodis medan tjejerna gjorde marsipanfigurer och dekorerade pepparkakor:)

Måndags.. alltså igår. Ja då fick Tuva vara hemma från dagis. Hon hostade en del och klagade på att hon hade ont i ena örat. Men under dagen va hon piggare. Behövde handla men hade bara en bilstol i Marcus bil igår. Så då kom vi på den smarta idén att fråga våra kära pensionärsgrannar Berit och Inge om hjälp. Och dom ville passa Tuva mer än gärna medan jag och Hugo åkte och handlade. Sen när vi kom hem vilade vi middag allihopa, så gick Tuva till mormor och morfar och klädde deras julgran.
På kvällen hade vi glöggmys med Angelica, Jonas och Benjamin:)



Måste bara visa bilder på tjejerna från i fredags när dom hade disko... haha. Snygga i håret och sminkade...
ser ut som två gangster tonåringar... hua om dom blir det...



Måste rådfråga er om en annan sak, appropå ingenting. Våran honkatt Grytan är hemsk. Går inte att ha henne inne nu för tiden. Vilket känns himla taskigt med tanke på att det va -18 grader i morse. Men så fort hon är inne så sätter hos sig och kissar... i början valde hon duschen eller diskhon i köket. Men nu de senaste dagarna sätter hon sig i Tuvas säng, vårat överkast eller bara på en klädhög! Jag blir tokigt! Såhär kan vi inte ha det... VÄGRAR ta in en kattlåda för det kommer aldrig funka med Hugo. Men jag vägrar oxå att ha det såhär med katten... det hela började när snön kom.. och jag vet att det kanske inte är någon höjdare att kissa i kall snö. Men hon gjorde aldrig såhär förra vintern som ändå varade i 4,5 månad... Skärper hon sig inte snart så får vi tyvärr ta bort henne...

Inga kommentarer: