fredag 31 juli 2009

Hemma från Uppsala!

Ja nu är vi hemma igen efter en riktigt mysig resa till Uppsala... den började dock inte så bra
I tisdags morse hade Tuva ca 10 vita prickar på magen ovanför naveln, såg lite ut som när man brännt sig på en brännässla. Sen under eftermiddagen ploppade det upp mer och mer prickar.. Så det blev en tur till VC där vi träffade BVC sköterskan som konstaterade att hon nog blivit överkänsligt mot penicillinet.. gött tänkte vi, som misstänkte vattenkoppor! På morgonen såg allt 10 ggr värre ut och åkte då åter igen till VC där hon fick Betapred (kortison tabletter) ett besök hos MVC och lyssnade på bebisen och sen hämtade vi Marcus mamma och så åkte vi mot Uppsala.. hann till Mariestad ungefär, och då blev Tuva riktigt dålig.. feber och röda märken som blossade upp överallt och nu även i ansiktet.. blev då beordrade att åka till Mariestads sjukhus där hon fick en dos Tavegyl, och som tur var blev det lite bättre efter någon timme så vi fick åka vidare. Så ca 7 timmar tog resan till Uppsala, skoj skoj!
Väl där checkade vi in på Clarion hotell Gillet,lyxigt! Sen nästan direkt till Marcus moster Helena och hennes barn + Marcus mormor där vi åt god grillad mat!
På torsdagen kom Tuvas utslag tillbaks, men som tur va hade vi fått utskrivet medicin som gjorde att de försvann.. så det blev en sväng på stan, sedan fika hos Marcus mormor Lillemor... sen åt vi lite lunch, och så tog jag, Marcus, Emma och Tuva oss ett bad i hotellets pool som förövrigt va ganska kall... brr!! Middag på kvällen hos Marcus morbror Johan med familj!
Och idag blev det en tur på stan innan vi styrde kosan hemåt. Skulle åkt till Sthlm va tänkt men då Tuva inte dirket va på topp och stan va full med folk pga Pridefestivalen så orkade vi inte!
Ja så va man hemma igen.. gött även fast vi haft det riktigt bra!
Nu väntar sängen... KRAM

lite bilder...



Tuvas utslag när vi va på sjukhuset i Mariestad

ser helt hemsk ut

Men roliga leksaker fanns det i väntan på att medicinen skulle verka
De ser livrädda ut men de fryser nog mest...

Emma och jag va lite hariga så det va mest pappa och Tuva som badade

Inga kommentarer: