söndag 14 juni 2009

nu är jag tillbaks

Har inte varit sugen på att uppdatera bloggen, men nu fick jag lite tid över innan det blir dags att hoppa i säng. Barnen och Marcus sussar redan så sött..

Ja annars då? I lördags va vi sociala och fikade med familjen Iveström hemma hos Martin och Linda. Första gången jag va hemma hos dem, har varit i lägenheten flera gånger eftersom det är Marcus som äger huset de bor i. Men va skoj att komma hem till dem och se hur de har det, riktigt mysigt!! Det bjöds på massor med fika, 2 sortes pajer (den ena hade Marcus och Emma bakat och den andre hade Andreas bakat) bullar och massor med kex! Tuva åt så att det sprutade kakor ur öronen på henne tillslut!
Blev en lugn kväll med grillning..
Idag tog jag, Tuva, Emma, Mia och Hampus oss en tur till Norra Björke. Va loppis där, men hittade ingenting.. och det va så mycket folk så då blev man bara mindre sugen på att knö sig fram. Såldes mest en massa skit.. va inte ute efter något speciellt, men förra året fyndade vi en del på just den här loppisen!
När vi kom hem fixade vi lite i trädgården, pappa klippte alla gräsmattor.. sin egna, vår och farmors.. härligt jobb! Tackade för hjälpen genom att bjuda på lite middag, räkpaj och tacopaj! Smarrigt.. och kladdkaka till efterätt. Sen tog sig tjejerna ett bad och stupade i säng båda två, jätte trötta!
Imorgon är det måndag.. underbart att vara ledig. Men Marcus måste iväg ett par timmar och arbeta han. Sen ska ha oxå skjutsa Hampe fram o tillbaks till fotbollsskolan!

Våran kära lilla pissekatt Grytan gick och fick kattungar här i veckan.. hon va hemma i tisdags förmiddag och va tjock.. men sen va hon borta tills fredag, och kom hem och va smal... så det va bara till att börja leta. Hittade dem på lördagen under mammas och pappas altan i en flyttlåda.. 3 små knottar. Men då vi bestämt sen innan att vi varken har ork eller tid för att ta hand om kattungar så tog vi istället bort dem. Och imorgon ska jag ringa veterinären och boka tid för kastrering.

Ja det va väl det.. veckan är lugn, än så länge bara resan till Ullared som är inplanerad till tisdag. Blir jag, mamma, min brors sambo Liza och Marcus syster Cattis! Blir skoj!
Emma är ju som sagt hos oss, så något mer skoj får vi allt hitta på. Hoppas att det fina vädret som va idag.. (hörde att det regna och haglade inne i stan på dagen, men inte här)

Tuvisen är världens busunge. Finns just nu 2 storfavoriter i hennes liv, morfar Benno och kossorna i hagen. Åh, detta tjat om dem hela långa dagarna. Ropar hon inte på Benno så ropar hon "kom kossa, kom" och tittar längtande på kossorna i hagen.
Pratar gör hon massor.. 4 ords meningar har ploppat ur henne flertal gånger, och hon härmar allt vi säger. Sjunga är skoj... nu är det bä bä vita lamm, och vart bor du lilla råtta som är poppis!
Och bråkar gör hon oxå, så fort hon får tillfälle ska hon bråka med sin kära storasyster.. så det blir väldigt mycket tjat från vår del.. Tuva sluta, tuva gör inte så, Tuva Nej!! men det hör väl åldern till att testa gränser. Idag tog hon sig ett dopp i den största vattenpölen hon hittade hos mormor och morfar.. skoj men kallt! Tog i alla fall av sig skorna innan, men ändå!

Inga kommentarer: