fredag 9 maj 2008

Rabarbersaft


kokade saft i förrgår och igår. I Onsdags blev det rabarbersaft och igår jordgubb och vinbärssaft:) då är det sommar när man kokar saft, mumsigt vad gott!

Kokade rabarbersaften efter Leilas recept, mums..


1 kg rabarber

1.78 l vatten

4.5 dl strösocker

1 st cirton, saften


Gör så här:
1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3.Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
4.. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh va gott med egengjord saft =)
Skickar du hem en flaska till mig eller?