söndag 5 april 2009

Va längesen jag bjöd på ett smarrigt recept. Så det är påtiden eller vad tycker ni?

Det här behöver du för att baka ARRAKSRUTOR :
200 gram smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyren :
150 gram smör
400 g florsocker
1 dl kakao
3 msk kallt kaffe
1 msk arraksessens, rom el. punsch
chokladströssel

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker. Blanda ihop mjölet med kakaon, bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och mjölken och blanda väl med en slickepott för hand. Häll kakan i en bakplåtsform.

20 min i 200 grader

Smält smöret till glasyren i en kastrull, tillsätt alla övriga ingredienser förutom essensen. Låt allt få smälta ihop till en fin chokladsmet. Droppa i essensen sist av allt. Ställ åt sidan och låt svalna något innan den breds på kakan. Garnera sen med chokladströssel över glasyren.

Inga kommentarer: