Pajdeg:
3 ½ dl mjöl
2 msk kakao
200g matfett
1 msk socker
1 äggula
Fyllning:
3 dl vispgrädde
50g smör
300g vit choklad
Garnering:
färska jordgubbar
25g mörk choklad
Hacka ihop mjöl, kakao och matfett till en smulig massa. Tillsätt socker och äggula och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten. 24 cm i diameter.Ställ kallt i ca 30 minuter. Nagga och grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Koka upp 1 dl grädde och smör. Ta av från värmen och rör ner hackad vit choklad. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde och blanda ner lite i taget i chokladen. Häll i pajskalet och låt stå kallt tills det stelnar. Garnera sedan med jordgubbar och ringla smält choklad över.
Njut av världens godaste choklad paj!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar