2 dl strösocker
1 dl olja (rapsolja eller någon annan som inte smakar så mycket)
3 dl morötter, fint rivna
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl valnötter, hackade (bara om du vill)
1.5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
120 g philadelphiaost
50 g smör, mjukt
4 dl florsocker
Tips
Den här kakan blir bara godare om den står till sig ett tag, så baka den ett par timmar - men helst en dag - i förväg.
Gör så här :
1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
2. Rör i olja, morötter och valnötter (om du vill).
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda i.
4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
5. Blanda ingredienser till glasyren.
6. Klutta ut på kaka när den har svalnat.
1 dl olja (rapsolja eller någon annan som inte smakar så mycket)
3 dl morötter, fint rivna
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl valnötter, hackade (bara om du vill)
1.5 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
120 g philadelphiaost
50 g smör, mjukt
4 dl florsocker
Tips
Den här kakan blir bara godare om den står till sig ett tag, så baka den ett par timmar - men helst en dag - i förväg.
Gör så här :
1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
2. Rör i olja, morötter och valnötter (om du vill).
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda i.
4. Häll i smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
5. Blanda ingredienser till glasyren.
6. Klutta ut på kaka när den har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar